+

Studenti Šumarskog fakulteta su dobitnici ovogodišnjih Nagrada Privredne komore Beograda

22/12/16

U prisustvu velikog broja zvanica iz javnog i društvenog života, predstavnika Vlade RS, Skupštine grada Beograda, naučnih i obrazovnih institucija i brojnih privrednika, 22. decembra 2016. godine, u Skupštini grada Beograda, dodeljene su Nagrade Privredne komore Beograda.
U kategoriji najbolji diplomski rad  za školsku 2015/2016 god. nagrađena je studentkinja Odseka za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu dipl. ing Marija Burčul za diplomski rad „Analiza zdravstvenog stanja stabala platana u drvoredu u ulici Bulevar kralja Aleksandra sa predlogom rekonstrukcije“.

Sa ponosom ističemo da je TMP odsek Šumarskog fakulteta dobitnik prestižne Nagrade Privredne komore Beograda u kategoriji za najbolje dizajnersko rešenje u 2015/2016 godini. Nagrada je pripala studentu master studija, Petru Blagojeviću, kao autoru projekta školske stolice „MUSE“. Projekat je razvijen na TMP odseku u okviru vannastavnih aktivnosti Usmerenja za projektovanje nameštaja i enterijera sa ciljem opremanja vežbaonica na Šumarskom fakultetu, a saradnik na izradi dizajnerskog rešenja je bila Sonja Rodić, student IV godine TMP odseka.

Cenjenom skupu se u ime dobitnika Nagrada za pronalaske, tehnička unapređenja i dizajnerska rešenja obratio upravo naš student, Petar Blagojević, koji je iskoristio tu priliku da se zahvali svima koji su doprineli projektu – mentoru i saradnicima, zanatskoj radionici Traksler iz Loznice na izradi prototipova, Zavodu za kontrolu kvaliteta nameštaja Šumarskog fakulteta za ispitivanje stolice, kao i kompaniji Mita iz Leskovca za izradu industrijskog proizvoda.