+

8. Meђународни салон пејзажне архитектуре

05/06/19

8. Meђународни Салон пејзажне архитектуре 2019, у организацији Удружења пејзажних архитеката Србије, одржаће се током месеца јуна.

Салон обухвата изложбу планова, реализованих и нереализованих пројеката, студија, публикација, видео радова и студентских радова из области пејзажне архитектуре. Биће приказана 72 рада из различитих категорија.

Изложба Салона ће бити постављена у Галерији науке и технике САНУ (Ђуре Јакшића 2, Београд) и отворена за посетиоце у периоду од среде, 05.06.2019. до петка, 28.06.2019.

У четвртак, 6. јуна у 18:30, у свечаној сали општине Стари град (Македонска 42, Београд) биће одржана предавања гостију овогодишњег Салона. Гост Салона је професор Фриц Аувек из Немачке, бивши председник IFLA Europe, као и Лука Јаворник, председник Удружења пејзажних архитеката Словеније.

Након предавања, Жири 8. Салона ће представити свој извештај о победничким радовима и биће презентован рад који је добио награду „Александар Крстић“ као најбољи домаћи реализован пројекат.

У петак, 07.06.2019. у 18:00, у Галерији науке и технике САНУ биће свечано отварање изложбе Салона са доделом признања.
Током трајања изложбе Салона, у Галерији науке и технике САНУ, предвиђено је неколико пратећих догађаја, односно предавања и презентација, као и један округли сто.

Програм 8. међународног салона пејзажне архитектуре 2019 можете преузети ОВДЕ.