+

Четврта конференција „Дрвна индустрија и шумарство Србије“

18/02/19

Дрвна индустрија Србије (прерада дрвета и производња намештаја) је 2018. године извезла рекордних 732 милиона Евра, претежно у земље западне Европе, и обезбедила Републици Србији нето девизни прилив од 358 милиона Евра. Шумарство, са друге стране, само по себи има стратешки значај за Републику Србију. Уз то, ова два сектора запошљавају око 45 хиљада радника. То су сасвим довољни разлози на основу којих би држава требала да посвети пажњу овим индустријским гранама макар једнаку оној коју посвећује ИТ сектору или аутомобилској индустрији. Са уверењем да се привреда Србије не може ослањати претежно на развој ИТ сектора, у Крагујевцу организујемо Четврту конференцију „Дрвна индустрија и шумарство Србије“.

Бројни изазови који се данас постављају пред дрвопрерађивачку индустрију и шумарство у Србији, намећу потребу да се пронађу добра и прихватљива решења за њихово превазилажење. Са тим циљем а на бази многобројних захтева за већим директним учешћем привредника, и ове године ће се рад конференције одвијати претежно тематски, по округлим столовима уз само неколико пленарних тема. Округли столови ће имати по једног модератора – представника факултета и једног модератора – представника привреде.

У исто време ће се у Крагујевцу налазити и представници свих средњих дрвопрерађивачких и шумарских школа Србије. Ово ће бити јединствена прилика да се на једном месту нађу привредници и представници средњег и високог образовања да покушају да нађу начин изласка из ситуације већ хроничног недостатка кадрова свих нивоа образовања.

Позивамо Вас и Ваше сараднике да присуствујете највећем скупу дрвопрерађивачке и шумарске индустрије у Србији и да искористите прилику за добијање најактуелнијих информација о стању у сектору и правцима будућег развоја као и да остварите контакте с циљаним партнерима.


Позив на конференцију можете преузети ОВДЕ.

Више информација о конференцији можете добити слањем мејла на dis.konferencija@sfb.bg.ac.rs или позивом на број телефона +381 11 3053 828.

Прелиминарни програм конференције можете преузети ОВДЕ.

РЕГИСТРАЦИЈУ можете извршити online на линку: https://goo.gl/forms/IPvjwvYsAX8qGW843

У име Програмског и Организационог одбора:

Проф.др Здравко Поповић
Проф.др Милан Медаревић
Проф.др Бранко Главоњић
Проф.др Милорад Даниловић