+

Expired: DAAD информативни центар Београд са колегама из DAAD cентара из Будимпеште и Букурешта, а у сарадњи са немачким истраживачким институцијама и универзитетима, организује дводевне информативне сесије за научне дисциплине из области „Life Sciences“.

21/09/22

Ове сесије представљају лепу прилику за све истраживаче и докторанте из Србије да направе још један корак у својој каријери.

Позивамо Вас да се придружите овом виртуалном догадјају 06. и 07. октобра 2022. Први дан сесија је замишљен као дан где ће се све институције- учеснице представити кроз презентације, док ће у поподневним часовима 6. и целог 7. октобра бити организовани „matchmaking“ са руководиоцима тих института са заинтересованим кандидатима са докторских и постдокторских студија из Србије, Мадјарске И Румуније.

На предстојећим сесијама учесници из региона ће добити све неопходне информације о позицијама за докторанте и постдокторанте на институцијама из Немачке које учествују на догадјају , као и о могућностима финансирања и истраживачким праксама.

Сви заинтересовани треба да се пријаве за  бесплатно учешће на сесијама, закључно са 30.09.2022., како би немачке институције имале довољно времена да се припреме за “PhD упаривање”. Приликом пријаве, неопходно је да се потпуно  попуни свој профил на платформи, како би сви могли д априступе информацијама о учесницима (информације са које институције се долази, која је област интересовања, позиција на факултееу/институту..евентуално И фотографија)  

Линк преко кога сви заинтересовани треба да се пријаве за приступ догадјају је: https://daad-events.plazz.net/#splashscreen.html

На овом догадјају 06. и 07. октобра биће пристутне следеће институције:

Forschungszentrum Jülich, Institute of Neuroscience and Institute for Advanced Simulations, Computational Biomedicine https://www.fz-juelich.de/de/institute/ias

University Halle, Institute for Pharmacy https://www.pharmazie.uni-halle.de/

Frauenhofer Gesellschaft https://www.fraunhofer.de/

European Institute of Innovation and Technology (EIT): https://eit.europa.eu/

Data Sciences in Hamburg – Helmholtz Graduate Scool for the Structure of Matter (DASHH) https://www.helmholtz.de/…/data-science-in-hamburg…/

TU Braunschweig, Faculty of Life Sciences- https://www.tu-braunschweig.de/en/flw

Срдачан поздрав од тима DAAD Србије