+

Aktivnosti društveno odgovornih kompanija

DHL 18.05.2010. – U okviru projekta promovisanja Arboretuma, 18. septembra 2010. godine, na inicijativu predstavnika kompanije “DHL internacional Beograd d. o. o.“, realizovan je i deo programa ove kompanije, pod nazivom “DHL Dan dobre volje“. Ove aktivnosti su se odvijale u okviru programa svetske logističke i poštanske grupacije – Deuche post DHL, vezanog za uključenje svojih zaposlenih u globalne projekte održivog razvoja. Tom prilikom je obavljena vrlo uspešna ekološka akcija u kojoj je posađeno, na pojedinim parcelama Arboretuma oko 80 sadnica drvenastih i žbunastih vrsta.


VIP – Beograd, 22.04. 2014. godine – Dan planete Zemlje zajedno su obeležili zaposleni u kompaniji “VIP mobile“, zaposleni u Arboretumu, predstavnici Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, aktivisti Centra za unapređenje životne sredine, kao i pokret MladiCE, koji okuplja mlade u detinjstvu uspešno lečene od raka. Akcija sađenja novih biljaka u Arboretumu Šumarskog fakulteta bio je deo globalne kampanje “Zeleni gradovi“ i jedinstveni međunarodni slogan obeležavanja Dana planete Zemlje.

LOREAL 2014. ( ARBORETUM) – Beograd, 20.06. 2014. godine su započeli radovi na uređenju park zone Arboretuma Šumarskog fakulteta u Beogradu. Zahvaljujući velikoj volonterskoj akciji, ova izuzetno vredna botanička zbirka postala je bogatija i za prirodni lavirint, a revitalizovani su i drugi delovi ovog dragocenog zelenog prostora. Zeleni lavirint formiran je od preko 400 sadnica šimšira (Buxus sempervirens). Akcija je organizovana u saradnji Šimarskog fakulteta u Beogradu, Centra za unapređenje životne sredine i kompanije L’Oreal Balkan, koja je na ovaj način obeležila petogodišnjicu globalne inicijative “Dan građana“ ( Citizen Day).


LOREAL 2015. ( GERONTOLOŠKI CENTAR) – Beograd, 10.07.2015. godine – U domu za odrasle i starije na Karaburmi koji posluje u okviru Ustanove Gerontološki centar Beograd, održana je volonterska akcija u sklopu koje su uređene zelene površine doma, a parkovni prostor oplemenjen novim ukrasnim vrtovima. Učestvovalo je biše od 100 volontera a posađeno preko 900 sadnica. Akcija posvećena uređenju tog prostora organizovana je u saradnji Centra za unapređenje životne sredine, kompanije L’Oreal Balkan, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i korisnika Gerontološkog centra Beograd – radne jedinice Dom Karaburma. Povod za organizaciju ovakvog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oreal “Dan građana“ ( Sitizen Day), u sklopu koje se zaposleni širom sveta okupljaju da istaknu značaj volontiranja, solidarnosti među ljudima i posvete svoje vreme nekoj društveno odgovornoj inicijativi.


Kompanija „LOREAL BALKAN“ i Centar za unapređenje životne sredine u volonterskoj akciji Dan građana ( Citizen Day ) 31. Maja u Arboretumu Šumarskog fakulteta
Volonterska akcija „Dan građana“ (Citizen day) – u organizaciji Centra za unapređenje životne sredine i kompanije Loreal Balkan. Povod za organizovanje akcije je program „Dan građana“ koji sprovodi kompanija Loreal širom sveta, u sklopu koga zaposleni kompanije jedan svoj radni dan posvećuju društveno odgovornim akcijama u sredinama u kojima posluju. U sklopu ove akcije izvedeni su radovi u „Parku za decu i omladinu ometenu u razvoju“ ( kultivacija i priprema površine, sadnja novih stabala, formiranje vodene površine sa senzornim vrtom , estetsko sređivanje stubova ograde, kao i sadnja žive ograde u okviru parka). U ovoj akciji je učestvovalo više od 100 volontera, kao i studenti i zaposleni u Arboretumu.