ШУМАРСКИ ПОБЕДНИК БЕОГРАДА !

ШУМАРСКИ ПОБЕДНИК БЕОГРАДА !

Управа Града Београда и Спортски Савез Београда, по већ годинама утемељеном познању наших и не само наставних активности, су почаствовали Шумарски факултет посебним позивом за ућешћем на првоорганизованом, а у будуће и традиционалном Осмомартовском турниру Београда у Баскету за даме.

Са пуним поштовањем, баш како то само праве даме када бране своје умеју, без и једног трептаја, ни пред Еминенцијама кошаркашких репрезентативки, Добре Виле нашег Шумарског Факултета су из утакмице у утакмицу побеђивале све. Коначно, као свеукупне победнице, заслужено су побрале свеопшта признања, а посебну част су им личним честитањем учинили Краљ свих бура и препливаних окена делфин од злата Вања, Министар Удовичић, а прозвавши их достојним међу наследницама, иако побеђене али никако и ничим поражене, и Непобедиве Златне Краљице Света:  Оливера Кривокапић, Софија Пекић ...  Радост, Доброта и Лепота свеопште, неподељиве, непреСуштне.

Предобри организатори су нам пуним срцем указали и част и поверење, прихвативши наш предлог да еминентним Дамама и не само Кошарке, дарујемо по саксију пуну супстрата у коју би оне по личном увиду између неколико понуђених семена , Храста, Бора, Оморике, Брезе ... (а незнајући које је које (родне равноправности и биолошке равнотеже ради)), изаберале једно и тог часа га лично и посејале. Наравно, истог часа се у свима пројавило узбуђење прожето чежњивом знатижељом: а којем сам ја то Бићу понудила ни мање ни више но ЖИВОТ. Верујте неизоставан Мајчински инстикт, у свима подједнако, ову чежњу оспокоје, Мајкама поготову иманентни а већ тога часа успостављени и Нада и Понос и Утеха  поруком: ако будемо заливали и макар свако јутро певали, нема куд ничи ће.  Баш као што и семе пало на плодну земљу Шума, журу да никне и провири, те да чувши га најзад и види тог Славуја, ето КО то тамо пева, те да му се гнезду понуди.

А када се и за то врене испуни, Дрво Младенац (коме ће се тада и име знати), ће се на тачно Управом Града планираном месту и за на Векове посадити и у Србији са Славујем, (да им се врате), и остати.

И овом приликом посебну хвалу упутимо и вредним колегама Драганама и Жељку, који нису жалили труда у припремању факултетских дарова, и тиме допринели још богатијој слици о Шумарском факултету пред и не само овако еминентним и свечаним и радосним сабрањем Београда, већ и пред свеколиким пратиоцима медија.

Свима Вама хвала на поверењу и подршци.Ништа нам, сем одговорности, није било тешко, јер
ИМАЛИ СМО И КОГА И ЗАШТО И ЧИМЕ ЗАСТУПАТИ.
ЖИВЕЛИ  !