+

КАТАПУЛТ – Отворен позив за учешће у програму акцелерације

19/10/21

Користимo ову прилику да вас обавестимо да је Фонд за иновациону делатност 15. октобра 2021. године, објавио јавни позив за учешће у програму акцелерације – Катапулт: вест о објављеном позиву.

Катапулт је намењен је стартапима који су у раној фази развоја производа и освајања тржишта (Ideation), као и предузећима са доказаном тржишном тракцијом која имају за циљ да убрзају свој раст и прикупе додатна финансијска средстава (Scale-up). Састоји се од тромесечног програма интензивне обуке уз финансијску подршку у циљу што бржег развоја стартапа и креирања услова за брзи раст. Обука је организована кроз менторство које пружају локални и међународни експерти, успешни оснивачи стартапа и инвеститори, а све је прилагођено специфичним потребама стартапа у акцелератору.

Катапулт у првој фази акцелерације нуди интензивни тромесечни менторски програм и обезбеђује финансијску подршку у виду бесповратних средстава од 20.000 до 50.000 евра. Након прве фазе, предузећима која обезбеде квалификовану инвестицију у року од девет месеци од завршетка акцелерације, на располагању је додатна финансијска подршка кроз коинвестирајући грант у висини квалификоване инвестиције, а максимално 300.000 евра по предузећу (умањеном за износ добијеног улазног гранта).

Јавни позив је отворен до 6. децембра 2021. године до 15:00 часова, а пријаве предузећа из свих области науке и технологије и индустријског сектора се подносе путем Катапулт портала. Програм акцелерације усклађен је са Стратегијом паметне специјализације Србије.

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, Фонд ће промоцију програма Катапулт организовати online током октобра и новембра 2021. године.

Додатно, позивамо вас да запратите страницу Катапулт профила на друштвним мрежама и пратите све даље активности:

Катапулт FB страница: https://m.facebook.com/katapultakcelerator/

Катапулт TW страница: https://twitter.com/katapult_rs?s=21

Катапулт LN страница: https://www.linkedin.com/company/katapult-akcelerator

Катапулт IG страница: https://instagram.com/katapultakcelerator?utm_medium=copy_link

Фонд је на располагању свим подносиоцима пријаве путем телефона: 011/6555 696, електронске поште: katapult@inovacionifond.rs и интерент презентације Катапулт.

 За додатне информације стојимo Вам на располагању.