+

Ноћ истраживача

02/10/17

Ове године је Београд заједно са 340 других градова учествовао у пројекту Европска ноћ истраживача, који подржава Европска комисија кроз Марија Склодовска-Кири акцију. Ова акција представља програм Европске уније за јачање европске истраживачке каријере, док сам пројекат има за циљ промоцију науке и учења кроз забаву. Посетиоци Ноћи истраживача су могли на неколико локација у центру града да уживају у занимљивим поставкама, интерактивним презентацијама и необичним надметањима.
Шумарски факултет је ове године по први пут учествовао у Ноћи истраживача са две поставке – Биљка за бољку и Град у шуми, шума у граду. Поставке су биле изложене на Савском шеталишту Калемегданске тврђаве, где су посетиоци могли да сазнају од наших студената нешто више о представљеним препаратима.  Студенти са одсека за Пејзажну архитектуру и Шумарство су стрпљиво одговарали на питања посетилаца, поготову оних најмлађих, који су хтели више да сазнају о лековитом биљу, декоративним дрвенастим врстама, дендрохронологији или ловном газдовању.
У реализацији ове акције учествовали су: Васиљевић Никола, Воларев Мирјана, Вукашиновић Срђан, Зорић Вук, Ивановић Александра, Илић Селена, Јанкуловски Мина, Милић Јована, Милутиновић Марија, Мирјачић Кристина и Сремчевић Јован под вођством Александра Лисице и Вукана Лавадиновића.