+

Позив за учешће у EIT Climate-KIC програму “Journey 2020”

27/01/20

Обавештавамо вас да је отворен позив за учешће у EIT Climate-KIC програму “Journey 2020”. У питању је интензивна четворонедељна летња школа фокусирана на климатске акције, иновације, трансформацију система и изградњу заједнице посвећене борби са климатским променама. Journey организује EIT Climate-KIC у сарадњи са реномираним универзитетима и другим партнерским организацијама од 2010. године. До сада је учествовало више од 3000 дипломаца који су генерисали око 400 сјајних пројектних и пословних идеја. Привредна комора Србије имплементира EIT Climate-KIC programe “Accelerator”, “Pioneers into Practice”, “Climate Launchpad” и “Journey” од 2016. године.

Journey је намењен студентима завршне године студија, дипломцима, будућим МБА, магистрима и докторима. Учесници ćе у периоду 28.06-25.07.2020. или 2-20.08.2020. боравити на 3 локације у Европи. У оквиру јулског и августовског издања програма учесници су подељени у 5 група. На прве две локације бораве у групи од 40 учесника а на трећој локацији окупљају се свих пет група на завршном самиту. Учесници имају прилику да уче и раде у интернационалном мултидисциплинарном тиму и развију своје идеје, пројекте, производе или услуге уз подршку искусних ментора. Током програма, сваку од група прате два тренера који подржавају и надахњују учеснике док раде на климатским изазовима. Climate-KIC уважава разноликости и прихвата пријаве свих кандидата који имају одговарајуćе квалификације, без обзира на године, пол, расу, инвалидитет, сексуалну оријентацију, веру или етничко порекло. Распоред учесника по локацијама одређује Climate-KIC имајући у виду различитости и уједно тежећи њиховој равномерној дистрибуцији. Примера ради, у прошлогодишњем издању Јоурнеy учествовали су представници 60 различитих националности.

Учешће у програму Journey је бесплатно. Climate-KIC сноси трошкове смештаја, путовања између локација, локални транспорт и обезбеђује већи део исхране. Учесници сносе трошак путовања од куће до прве локације и од треће локације до куће, као и дела исхране. Предуслов учешћа је добро познавање енглеског језика. Детаљније информације о програму можете пронаћи на https://journey.climate-kic.org/contact-us-faqs. Пријава учешћа врши се на https://journey.climate-kic.org најкасније до понедељка, 17.02.2020. Приликом попуњавања пријаве потребно је приложити следећа документа на енглеском језику: диплому или потврду о завршној години студија, CV и писмо препоруке. Контакт особа за додатна питања је Ивана Путник, самостални саветник у Центру за циркуларну економију  Привредне коморе Србије и уједно локални менаџер за Journey 2020, Т: 011 4149 422, М: 066 875 1158, Е: ivana.putnik@pks.rs.

Ово је један од програма који мењају животну перспективу. Ми верујемо да можемо променити свет!