+

Ретроспектива студентских радова из области пејзажне архитектуре

14/04/18

Студентско удружење пејзажних архитеката Србије (СУПА’С) организује изложбу Ретроспектива студентских радова из области пејзажне архитектуре која ће трајати од 17.-30.04.2018.

Изложба обухвата пројекте који се одликују креативним и свеобухватним приступима решавања проблема у пејзажу.

Области деловања пејзажне архитектуре које су обрађене пројектима су: обликовање отворених градских простора као што су: паркови, скверови, шеталишта, пјацете и тргови; зелена инфраструктура; рурални предели; планирање рекреативних простора; уређење простора око објеката (школска дворишта, дворишта болница, дечијих и сл. установа); отворени простори стамбених блокова; обнова заштићених објеката културно-историјског наслеђа и друго.

Циљ изложбе је едукација грађана и подизање свести о значају и ширини деловања пејзажне архитектуре у различитим срединама и прилагођавање људским потребама уз очување природе.

У току трајања изложбе биће одржана и тематска предавања где ће, због самог интердисциплинарног приступа, предавачи бити како са Шумарског тако и са других факултета.

На отварању изложбе које је заказано за уторак 17. април са почетком у 19 часова, уводну реч одржаће представници Удружења пејзажних архитеката Србије (УПАС) и Студентског удружења пејзажних.