+

Retrospektiva studentskih radova iz oblasti pejzažne arhitekture

14/04/18

Studentsko udruženje pejzažnih arhitekata Srbije (SUPA’S) organizuje izložbu Retrospektiva studentskih radova iz oblasti pejzažne arhitekture koja će trajati od 17.-30.04.2018.

Izložba obuhvata projekte koji se odlikuju kreativnim i sveobuhvatnim pristupima rešavanja problema u pejzažu.

Oblasti delovanja pejzažne arhitekture koje su obrađene projektima su: oblikovanje otvorenih gradskih prostora kao što su: parkovi, skverovi, šetališta, pjacete i trgovi; zelena infrastruktura; ruralni predeli; planiranje rekreativnih prostora; uređenje prostora oko objekata (školska dvorišta, dvorišta bolnica, dečijih i sl. ustanova); otvoreni prostori stambenih blokova; obnova zaštićenih objekata kulturno-istorijskog nasleđa i drugo.

Cilj izložbe je edukacija građana i podizanje svesti o značaju i širini delovanja pejzažne arhitekture u različitim sredinama i prilagođavanje ljudskim potrebama uz očuvanje prirode.

U toku trajanja izložbe biće održana i tematska predavanja gde će, zbog samog interdisciplinarnog pristupa, predavači biti kako sa Šumarskog tako i sa drugih fakulteta.

Na otvaranju izložbe koje je zakazano za utorak 17. april sa početkom u 19 časova, uvodnu reč održaće predstavnici Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS) i Studentskog udruženja pejzažnih.