+

Европска недеља младих 2021.

19/05/21

Са задовољством најављујемо Европску недељу младих 2021! Током недеље од 24. до 30. маја, широм Европе биће одржани разни узбудљиви догађаји и инспиративне сесије са фокусом на тему „Наша будућност у нашим рукама“.

Европске недеље младих омогућавају дискусију о релевантним темама за младе, приказују могућности ЕУ у пољу младих и славе успешне приче. То је врхунац европских скупова за младе и омладински сектор у Европи.

Догађаје можете пријавити на главној страници Европске недеље младих, а више о темама које су заступљене ове године, погледајте овде.

Пријавите догађај!

Фондација Темпус ће поводом Европске недеље младих 2021. године, организовати 2 вебинара:

Вебинар: Из прве руке – о волонтирању младих у Европи

Разговараћемо са младом волонтерком из Ниша која је провела непуних годину дана на волонтирању у невладиној организацији у Француској у оквиру ЕУ програма Европска иницијатива за солидарност. Присутни ће из конкретног примера и из прве руке сазнати који су услови, где и како се претражују прилике за волонтирање, како се може пријавити, како изгледа волонтерско искуство у иностранству и шта оно доноси младима.

Вебинар се одржава у оквиру Европске недеље младих, у среду, 26. маја у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар , до 25. маја у 15 часова.

Вебинар: Еуродеск – прилике за мобилност младих у Европи

Учесници ће се упознати са Еуродеск сајтом, Еуродеск базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и са новим Европским порталом за младе.
Вебинар се одржава у четвртак, 27. маја у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 26. маја у 15 часова.