+

Одржано представљање EUNIC пројекта Београдских урбаних оаза у Арборетуму Шумарског факултета

02/07/24

У суботу, 22. јуна, успешно је одржано представљање EUNIC пројекта Београдских урбаних оаза у Арборетуму Шумарског факултета. Почетак догађаја обележило је заједничко осликавање мурала са уметницима Данилом Мимовићем, Давидом Радоњићем и Павлом Ћурчићем.

Амбијентални перформанс ДАХ театра „Тајни живот арборетума“ започео је у 19 часова, пружајући посетиоцима јединствено искуство вођене шетње кроз арборетум. Том приликом представљена је и нова Урбана оаза 3 – летњи амфитеатар, ново место окупљања и едукације.

Раније тог дана, одржани су и додатни програми на Звездари и Јулином брду, где су посетиоци имали прилику да учествују у пикнику, сусретима и разговорима са студентима, као и да погледају њихове радове.

Сви програми одржани су у оквиру Београдске интернационалне недеље архитектуре и били су отворени за све посетиоце. Пројекат Београдских урбаних оаза реализован је уз подршку EUNIC Србија, БИНА, Универзитета у Београду – Архитектонског и Шумарског факултета, Центра за интеграцију младих и Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.