+

Истражи, стварај, иновирај: Пријави се на Design thinking радионицу за младе

20/06/24

Расписан позив за учешће на бесплатној Design Thinking rадионици која се одржава 10 – 11. јула у Београду. Пријаве су отворене до петка, 5. јула, за појединце, студенте и групе младих, узраста 18-30 година.

Ако имаш између 18 и 30 година, желиш да сазнаш више о предузетништву и учиниш нешто добро за своју заједницу, пријави се на нашу интерактивну Design Thinking радионицу!

Када и где?

Датум: 10-11. јул 2024. Место: Београд

Шта ћеш научити на DT радионици?

  • Како кроз предузетништво можеш да решаваш друштвене и еколошке проблеме у заједници у којој живиш и допринесеш позитивним друштвеним променама?
  • Који алати могу да ти помогну да боље разумеш проблем који желиш да решиш?
  • Уз помоћ којих алата можеш успешно са својим тимом да развијаш и прототипираш иновативна решења?
  • Који су први кораци у развоју предузетничке идеје?
  • Ко може да ти помогне на предузетничком путу?

О DT радионици:

Десигн тхинкинг је креативан процес развоја иновативних идеја и решења, који се фокусира на људе, њихове потребе и подстиче развој вештина као што су решавање проблема, повезивање са људима и предузетничко размишљање. Неке од најпознатијих компанија као што су Nike, Google и IKEA, користе DT у свом раду, али и многе организације и стартапи који развијају иновативне идеје и решења. Користећи исту методу ми желимо да те оснажимо и опремимо алатима потребним за покретање позитивних друштвених промена и развијање иновативних предузетничких идеја.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ

Уколико желиш да се упознаш са DT креативном методом за решавање проблема и инспирисан/а си да усмериш своје таленте и ресурсе на решавање друштвених проблема и побољшање квалитета живота у локалној заједници, пријави се одмах!

Ко може да се пријави?

Пријаве су отворене за све појединце, студенте и групе младих, узраста од 18 до 30 година.

Како се пријавити?

Пријављивање је једноставно. Све што треба да урадиш јесте да попуниш кратак формулар на овом линку.

До када можеш да се пријавиш?

Рок за пријављивање је петак, 5. јул 2024. године.

Трошкови:

Учешће на радионици је потпуно бесплатно, као и сам процес пријављивања. За учеснике који путују, биће рефундирани путни трошкови и биће обезбеђен смештај у Београду.

Критеријуми селекције учесника радионице:

Учесници ће бити одабрани на основу њихове мотивације за учешће на радионици.

Позив је отворен за младе из целе Србије, а приликом одабира предност ће имати млади са пребивалиштем из следећих округа: Западнобачки, Колубарски, Подунавски, Браничевски, Златиборски, Борски, Зајечарски, Топлички, Јабланички, Пчињски, Нишавски, Расински, и две београдске градске општине – Обреновац и Лазаревац.

Прилика за полазнике DT радионице:

Учесници радионице који развију прве идеје и решења имаће прилику да се пријаве за учешће у програму  Регионалног инкубатора за социјалне предузетнике – RISЕ. RISE је бесплатни програм подршке за развој идеја и иновативних решења за позитивне промене у заједници који у Србији спроводи Смарт колектив, а истовремено се одвија још у пет балканских земаља. Полазници РИСЕ програма у периоду од октобра ове године до фебруара 2025. развијаће уз подршку експерата и ментора своју идеју од нуле до бизнис модела, а најбољи тимови добиће и додатну финансијску подршку за покретање предузећа.

О организатору и партнерима:

Организатор DT радионице је Smart колектив, независна, непрофитна организација основана 2003. године у Београду. Пионир је како развоја социјалног предузетништва у Србији, тако и друштвено одговорног пословања. Полазећи од идеје повезивања бизниса и друштва, Смарт колектив налази начине да се искуства и логика бизниса примене у решавању друштвених проблема, помаже компанијама да артикулисано и стратешки сарађују са заједницом, а разним друштвеним групама да заинтересују пословни свет за своје потребе и иницијативе и постану иновативније, ефикасније и одрживије.

Пројекат RISE су подржали Француска развојна агенција (AFD), Европска унија (EU), Регионална канцеларија  за сарадњу младих (RYCO), Француско-немачка канцеларија за младе (OFAJ ) и PULSE (Groupe SOS). RISE програм идеације у Србији реализује се уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду.

Радионица се одржава и као једна од активности пројекта “Перспективе за младе у руралним срединама” у оквиру Немачке развојне сарадње у Србији који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу GIZ у сарадњи са Министарством за туризам и омладину као водећим партнером.