+

Одржана трибина „Разговором до праксе“

29/03/23

Студенти Еколошког инжењеринга у заштити земљишних и водних ресурса су поводом Светског дана вода, који се обележава 22. марта, одржали трибину под слоганом „Разговором до праксе“.

Разговором са 14 инжењера из јавних и приватних водопривредних предузећа, ресорног министарсва, инспектората, из научних института, успели смо да укажемо на значај водног и земљишног ресурса.

У опуштеној атмосфери, дискутовало се о могућностима за запослење, компентенцијама које су неопходне за струку,  раду на терену, као и проблемима са којима се сваки инжењер сусреће у  пракси. Студенти су показали велики интерес за питања која су везана за начин конкурисања за посао, искуства инжењера на терену, у пракси, могућност укључивања у рад и током студирања и сл.

Колеге су посебно нагласиле да сваки дипломирани студент има довољно знања али да се треба константно унапређивати у стручном, научном и техничком смислу, током целе каријере. Отвореност и спремност за сталну едукацију је најважнија.

Образовање, знање, упорност, самоувереност, спремност на константно усавршавање су кључни за сваки посао.

Закључак трибине је да струка која се бави еколошким инжењерингом у заштити земљишних и водних ресурса, има велики улогу у друштву која је препозната.

Трибина је успешно завршена, са израженом вољом и намером да се и убудуће организују слични скупови, који ће студентима помоћи да препознају инспирацију, мотивацију и жељу да буду бољи и сигурнији у себе и у будуће занимање.