+

Отварање позива за пријаву за студентске праксе у оквиру Erasmus+ програма мобилности

26/01/24

Поштовани,

У прилогу Вам достављамо допис проректора за међународну сарадњу, проф. др Ратка Ристића, и уједно користимо ову прилику да Вас обавестимо да Универзитет у Београду отвара позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности студената за одлазак на стучне праксе – student mobility for traineeships.

Позив ће бити отворен у четвртак, 25. јануара 2024. године. Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls). Рок за подношење пријава истиче 17.  марта 2024. године у 23:59 часова.

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) студенти УБ могу да конкуришу за реализацију мобилности у оквиру програма стручне праксе на партнерским институцијама у иностранству или другим организацијама, како је прецизирано на платформи MobiON.  Напомињемо да оквиру овог позива мобилност студената може бити реализована из средстава у оквиру буџета одобреног за 2023. годину (закључно са 31. јулом 2025. године). 

Имајући ово у виду, најљубазније молимо све надлежне службе факултета  и института Универзитета у Београду да у складу са интерним процедурама и комуникационим каналима благовремено обавесте све заинтересоване студенте о овој тренинг-могућности, а ЕСПБ/ Еразмус координаторе да стриктно поштују рокове за евалуацију и рангирање пристиглих пријава.  

Додатне информације о студентским праксама, условима и релевантној конкурсној документацији, као и пријавни формулар, доступни су на следећим линковима:

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-mobility-types-and-eligibility

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/application-procedure-and-documents

За сва евентуална питања и недоумице, молимо Вас да контактирате Еразмус+ тим Универзитета у Београду (https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/contact)

Текст дописа можете погледати ОВДЕ.