+

Nagrađeni studenti Odseka za Pejzažnu Arhitekturu i hortikulturu na 28. Salonu Urbanizma

13/11/19

U organizaciji Asocijacije urbanista Srbije, od 8. do 15. novembra u Galeriji Oficirskog doma u Nišu se održava 28. Međunarodni salon urbanizma. Salon je godišnja smotra aktuelnih ostvarenja u oblasti urbanističkog planiranja i projektovanja. Na salonu su učestvovali autori iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, Italije, Mađarske i Švajcarske. Žiri je izdvojio 154 rada u redovnoj produkciji i 30 studentskih radova.

Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu i Odsek za Pejzažnu arhitekturu i hortikulturu su u kategoriji studentskih radova predstavljeni sledećim radovima, koje je Žiri 28. Salona nagradio:

  • studenti master studija Milica Petrović i Nikoleta Popović, pod mentorstvom dr Dragane Ćorović, docenta, i mr Andreje Tutundžića, saradnika u visokom obrazovanju, predstavili su rad pod nazivom Ostavi trag – urbanistički projekat centralne zone Požarevca (priznanje Salona)
  • mast.inž.pejz.arh. Anja Matić i mast.inž.pejz.arh. Emilija Medojević pod mentorstvom dr Nevene Vasiljević, vanr. prof., dr Dragane Ćorović, docenta, i dr Borisa Radića, docenta, predstavile su rezultate svojih master radova pod nazivom Integracija kulturnih servisa ekosistema u proces planiranja predela – Studija slučaja Kulturni predeo Vršačkih planina  (priznanje Salona)

Čestitamo!