+

Обележен 21. март – Светски дан Шума!

24/03/23

Централна церемонија обележавања 21. марта – Светског дана шума одржана је на подручју Кошутњака, када је извршена садња садница домаћих, аутохтоних врста дрвећа и обављени интервјуи Саре Павков, државног секретара у Министарству заштите животне средине, Вељка Одаловића, државног секретара у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Игора Брауновића, директора ЈП “Србијашуме“ и проф. др Бранка Стајића Декана Шумарског факултета са представницима бројних медија.

Проф. др Бранко Стајић је том приликом, између осталог, назначио да је овај дан прилика да још једном укажемо на, посебно у данашње време, велики значај шума, шумарства и Шумарског факултета за савремено друштво и јавно здравље.! А тај значај је вишеструк: привредни, еколошки, социјално-здравстевени и рекративни и декоративно-естетски, дрво је енергент и градивни елеманат са врло повољним еколошким профилом и спада у категорију обновљивих “зелених“ извора енергије итд.

Активности у оквиру обележавања Дана шума, које су истовремено и промоција видљивости и привлачности Шумарског факултета и његових студијских програма, објављене су у бројним медијима тога дана: РТС (Дневник 2), вестима и другим дневним информативним емисијама на различитим телевизијама, Политици, Куриру, Телеграфу, Вечерњим новостима, Објективу, Тањугу, Републици итд.

Декан Стајић се захвалио представницима министарстава и ЈП Србијашуме, које својим присуством значајно доприносе ширењу свести o значају шума и потреби њихове неге, заштите и обнове за нас и будућност наше деце.