+

Одржан Научни пикник „Мисли зелено“

21/05/24

Научни пикник под слоганом “Мисли зелено”, одржан 17. и 18. маја у организацији Фестивала науке и Шумарског факултета Универзитета у Београду, у Арборетуму Шумарског факултета.

Простор Арборетума је за два дана посетило више од 5000 гостију. Међу посетиоцима су били ученици са наставницима и професорима, као и породице које су део свог викенда провеле уз узбудљиву научну забаву.

Трећи Научни пикник под слоганом „Мисли зелено“, отворила је директорка Фестивала науке Ана Петровић, и овом приликом је истакла да је један од циљева ове манифестације да покаже какве зелене оазе постоје у граду и да научимо како да их сачувамо.

Потом се скупу обратио професор др Бранко Стајић, декан Шумарског факултета, који је нагласио да је Арборетум скривени драгуљ у срцу Кошутњака и природно добро које сви запослени, студенти и професори Шумарског факултета са пуно љубави и поштовања одржавају, чувају и негују дуги низ година. На значај смотре указала је и Милица Бегенишић из Фондације “Yettel”, која је партнер Научног пикника.

У музичком делу наступили су Јелена Петошевић и Хор Шумарског факултета.

У манифестацији је учествовало 17 институција са различитим интерактивним поставкама, а поставка Шумарског факултета је привукла значајну пажњу.

Део атмосфере можете видети у галерији слика.


Фотографије са догађаја можете прегледати овде.