+

Први Тесла еко форум одржан је 9. и 10. септембра на Гочу

26/09/17

Први Тесла еко форум одржан је 9. и 10. септембра на Гочу, у организацији Унеско клуба Универзитета Сорбона у Паризу, удружења Србија за младе и међународног Меморијалног пројекта Тесла, а под покровитељством Шумарског факултета Универзитета у Београду.

Знатан део предавања, радионица и интерактивних атељеа пружао је конкретне начине укључивања младих у најсавременије међународне трендове одрживог развоја, иновација и предузетништва.

Садржаји форума на отвореном обухватали су едукативне шетње, шумарске и еколошке отворене туре. Учесници су имали прилике да допринесу екологији и конкретно, садећи Панчићеве оморике у посебно за ову прилику пошумљеној зеленој парцели Гоча посвећеној великанима који су задужили свет великим доприносом одрживом развоју: Николи Тесли, Милутину Миланковићу и Михајлу Пупину.

Учесници форума имали су прилике да чују из међународних организација: Александра Протића, потпредседника Европске Федерације за Унеско клубове, центре и асоцијације и директора међународног Меморијалног пројекта Тесла, Горана Секулић из Светског фонда за заштиту природе (WWF) и Жарка Петровића из Програма Уједињених нација за развој (UNDP).

Академски део обогатили су проф др Милан Медаревић са Шумарског факултета у Београду, Александра Нинковић-Тасић, председница Образовно-истраживачког друштва Михајло Пупин, Синиша Рудан и Розалија Фораи испред организације Re Making Tesla и награђивани проналазач Милош Станковић са Факултета за менаџмент и економију.