+

Реализација међународног научног пројекта MAMMALNET у Србији

16/04/21

Одржана је онлајн промоција пројекта MAMMALNET (www.mammalnet.com) пред бројним студентима и представницима различитих организација које се баве заштитом природе и газдовањем шумама и ловиштима у Србији. Излагање су одржали Проф. др Драган Гачић који је координатор овог пројекта у Србији, као и Проф. др. Масимо Скендура из Италије који је координатор за југоисточну Европу и Мр Нера Фабијанић из Хрватске која је координатор за Хрватску.

Циљ пројекта је подстицање љубитеља природе, еколога, ловаца и шире јавности да се активно баве грађанском науком, односно да учествују у пројекту користећи различите апликације за снимање својих сусрета са сисарима, и то помоћу мобилних телефона (апликација iMammalia), или постављањем фото-клопки – мобилних камера за надзор у ловишту (апликације MammalWeb и AGOUTI), а потом да пошаљу и деле слике дивљих животиња које су снимили у природи.

Детаљније информације о пројекту се налазе у пдф документу и промотивном филму под насловом „Пројекат MammalNet у Србији“.