+

Realizacija međunarodnog naučnog projekta MAMMALNET u Srbiji

16/04/21

Održana je onlajn promocija projekta MAMMALNET (www.mammalnet.com) pred brojnim studentima i predstavnicima različitih organizacija koje se bave zaštitom prirode i gazdovanjem šumama i lovištima u Srbiji. Izlaganje su održali Prof. dr Dragan Gačić koji je koordinator ovog projekta u Srbiji, kao i Prof. dr. Masimo Skendura iz Italije koji je koordinator za jugoistočnu Evropu i Mr Nera Fabijanić iz Hrvatske koja je koordinator za Hrvatsku.

Cilj projekta je podsticanje ljubitelja prirode, ekologa, lovaca i šire javnosti da se aktivno bave građanskom naukom, odnosno da učestvuju u projektu koristeći različite aplikacije za snimanje svojih susreta sa sisarima, i to pomoću mobilnih telefona (aplikacija iMammalia), ili postavljanjem foto-klopki – mobilnih kamera za nadzor u lovištu (aplikacije MammalWeb i AGOUTI), a potom da pošalju i dele slike divljih životinja koje su snimili u prirodi.

Detaljnije informacije o projektu se nalaze u pdf dokumentu i promotivnom filmu pod naslovom „Projekat MammalNet u Srbiji“.