+

Projekat studenata šumarskog fakulteta, TMP odseka, Petra Blagojevića i Sonje Rodić izabran u ovogodišnjoj selekciji najboljih radova mladih autora sa prostora Balkana

04/04/17

Studenti Šumarskog fakulteta, Odseka TMP, Petar Blagojević i Sonja Rodić, su sa svojim projektom stolice „MUSE“ osvojili nagradu „Young Balkan Designers 2016“ i ušli u izbor od petnaest najboljih radova mladih autora sa prostora Balkana.

Na konkurs pod temom “Novo Analogno” se prijavilo više od 130 kandidata, a selekciju radova iz 14 zemalja regiona izvršio je stručni žiri, kojim je predsedavao renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić. Posle prvog kruga konkursa, a na osnovu uvida u grafički prikazane projekte, odabrano je 69 radova. Drugi krug selektovanja je obavljen tokom upravo održanog Mikser festivala, kada su autori imali priliku da pokažu svoj rad i široj publici, i to na najbolji način – kroz izrađeni prototip.

Pobednički radovi će biti predstavljeni u okviru jednogodišnje putujuće izložbe po vodećim regionalnim dizajn manifestacijama, a u organizaciji Balkanske dizajn mreže.