+

Добродошлица декана новој генерацији студената Шумарског факултета

22/09/22

Драги наши студенти, поштоване колегинице и колеге,

Желео бих да вам честитам упис на Шумарски факултет Универзитета у Београду и пожелим много успеха током студирања.

У нади да ћете се на нашем и вашем факултету осећати добродошлим и уваженим, хтео бих назначим да можете бити веома поносни на то што ћете студирати на једној од најзначајнијих образовних и научних институција оваквог профила у Европи, старој 102 године. Ваше задовољство и понос биће још већи када током студирања будете спознали да ћете се бавити једном племенитом, дивном и изузетно значајном струком, која у данашње време на различите начине веома доприноси даљем развоју и функционисању човечанства.

Стога драги студенти, задатак ваших наставника и сарадника на Шумарском факултету није само да од вас формира добро школоване и образоване свршене студенте, који су у стању да у будућности решавају уобичајене – рутинске задатке у пракси, већ и да створе и модерне и  креативне инжењере који су способни да буду носиоци иновација и технолошких унапређења. С обзиром на бројне и разноврсне задатке који ће у будућности стојати пред вама, студије на Шумарском факултету су конципиране као мултидисциплинарне и у њима се комбинују наука, пракса, економија, естетика, култура и политика. На тај начин, када овладате потребним теоријским и практичним знањима и добијете диплому инжењера Шумарског факултета, постаћете не само академски грађани наше дивне земље, већ и важан део њене интелектуалне елите.

Без обзира који од четири одсека/студијска програма на нашем факултету сте уписали, свесни смо да је одабир будуће каријере био посебан изазов за вас. Желимо да вам помогнемо да први кораци и цео ваш академски пут буду успешно реализовани. У ту сврху, наставници и сарадници нашег факултета ће вам, кроз јединствен колегијални и партнерски однос, бити увек на располагању на овом путу и потпуно отворени ка свим вашим корисним предлозима, иницијативама и идејама.

Сигурни смо, такође, да ћете након завршетка студија на Шумарском факултету бити богатији и за многе дивне и лепе тренутке проживљене током студирања, који ће заузимате посебно место у вашим успоменама, јер кажу да су често успомене и сећања веродостојнији од саме стварности.  

Драги наши бруцоши, у име ваших колега студената, професора, асистената и свих запослених на Шумарском факултету, желим вам срећан почетак студирања, уз наш препознатљиви слоган – природа се брани знањем!

                                                                                                                                  Декан
                                                                                                                    Шумарског факултета
Септембар 2022. године                                                                          Универзитета у Београду
                                                                                                                  Проф. др Бранко Стајић