+

Studentkinja Šumarskog fakuleta Magdalena Jovanović osvojila je treće mesto na „XVII International Junior Forest Contest”

06/12/20

Magdalena Jovanović, studentkinja četvrte godine Šumarskog fakulteta – Odseka za šumarstvo, osvojila je treće mesto na međunarodnom takmičenju „XVII International Junior Forest Contest”, koje je održano u Moskvi, prezentujući svoj projekat pod nazivom „Genetic Variability of Wild Pear (Pyrus pyraster (L.) Burgsd.) in Protected Area Kosutnjak Forest”, koji je realizovala pod mentorstvom dr Marine Nonić, docenta Šumarskog fakultata.

Takmičenje „XVII International Junior Forest Contest, koje tradicionalno organizuje Federalna šumarska agencija Ruske Federacije, održano je u periodu od 01. do 03. decembra 2020. godine. Učestvovalo je 29 takmičara iz 20 zemalja Evrope, Azije, Južne i Severne Amerike. Učesnici takmičenja su prezentovali svoje projekte i rezultate istraživanja ispred međunarodnog žirija, u čijem je radu aktivno učestvovao i predstavnik Srbije dr Dušan Jokanović, docent Šumarskog fakultata. Zbog ograničenja povezanih sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, takmičenje je održano u mešovitom formatu: deo žirija je radio uživo, ostatak žirija i učesnici su se pridružili u formatu video konferencije. Ovo je već druga godina za redom da studenti Šumarskog fakulteta učestvuju na ovom prestižnom takmičenju i ostvaruju zapažene rezultate.