+

Пројекат студенaта шумарског факултета, ТМП одсека, Петра Благојевића и Соње Родић изабран у овогодишњој селекцији најбољих радова младих аутора са простора Балкана

04/04/17

Студенти Шумарског факултета, Одсека ТМП, Петар Благојевић и Соња Родић, су са својим пројектом столице „MUSE“ освојили награду „Young Balkan Designers 2016“ и ушли у избор од петнаест најбољих радова младих аутора са простора Балкана.

На конкурс под темом “Ново Аналогно” се пријавило више од 130 кандидата, а селекцију радова из 14 земаља региона извршио је стручни жири, којим је председавао реномирани индустријски дизајнер Константин Грчић. После првог круга конкурса, а на основу увида у графички приказане пројекте, одабрано је 69 радова. Други круг селектовања је обављен током управо одржаног Миксер фестивала, када су аутори имали прилику да пoкажу свој рад и широј публици, и то на најбољи начин – кроз израђени прототип.

Победнички радови ће бити представљени у оквиру једногодишње путујуће изложбе по водећим регионалним дизајн манифестацијама, а у организацији Балканске дизајн мреже.