+

Студенти Шумарског факултета су добитници овогодишњих Награда Привредне коморе Београда

22/12/16

У присуству великог броја званица из јавног и друштвеног живота, представника Владе РС, Скупштине града Београда, научних и образовних институција и бројних привредника, 22. децембра 2016. године, у Скупштини града Београда, додељене су Награде Привредне коморе Београда.
У категорији најбољи дипломски рад  за школску 2015/2016 год. награђена је студенткиња Одсека за пејзажну архитектуру и хортикултуру дипл. инг Марија Бурчул за дипломски рад „Анализа здравственог стања стабала платана у дрвореду у улици Булевар краља Александра са предлогом реконструкције“.

Са поносом истичемо да је ТМП одсек Шумарског факултета добитник престижне Награде Привредне коморе Београда у категорији за најбоље дизајнерско решење у 2015/2016 години. Награда је припала студенту мастер студија, Петру Благојевићу, као аутору пројекта школске столице „MUSE“. Пројекат је развијен на ТМП одсеку у оквиру ваннаставних активности Усмерења за пројектовање намештаја и ентеријера са циљем опремања вежбаоница на Шумарском факултету, а сарадник на изради дизајнерског решења је била Соња Родић, студент IV године ТМП одсека.

Цењеном скупу се у име добитника Награда за проналаске, техничка унапређења и дизајнерска решења обратио управо наш студент, Петар Благојевић, који је искористио ту прилику да се захвали свима који су допринели пројекту – ментору и сарадницима, занатској радионици Тракслер из Лознице на изради прототипова, Заводу за контролу квалитета намештаја Шумарског факултета за испитивање столице, као и компанији Мита из Лесковца за израду индустријског производа.