+

07.07.2021. ГОДИНЕ ПРОСЛАВЉЕН ЈЕ ЈУБИЛЕЈ 60 ГОДИНА ОДСЕКА ЗА ПЕЈЗАЖНУ АРХИТЕКТУРУ И ХОРТИКУЛТУРУ

09/07/21

Поводом  прославе јубилеја 60 година постојања Одсека за пејзажну архитектуру и хортикултуру бивши студенти, сада успешне колеге које живе и раде широм региона, Европе и света послали су видео поздрав. У овом видео запису видећете шта раде, чиме се баве и шта нам поручују.

Видео запис под називом :“Шта је пејзажна архитектура“ је резултат рада са студентима у оквиру предмета Учешће јавности у области пејзажне архитектуре. Инспирисани делом Рендија Олсона (eng. Randy Olson) „Don’t be such a scientist“ студенти у оквиру наведеног предмета уче како да комуницирају с јавношћу и која је моћ филма у комуникацији са широм заједницом а посебно са млађом публиком.

Заправо, идеја аутора видео записа је била да се овај пут поред студената укључе и колеге са Одсека и да сви заједно креирамо један весео видео којим бисмо покушали да покренемо кампању промовисања струке. Студенти и колеге су имали задатак да једном речју или реченицом одговоре на питање ’’Шта је ПЕЈЗАЖНА АРХИТЕКТУРА?’’. Други циљ овог филма је да да се поводом прославе 60 година постојања Одсека за пејзажну архитектуру и хортикултуру приреди један мали поклон, симбличан траг времена који ће служити као промо материал за неке нове бруцоше али и за нас саме!

Youtube канал Шумарског факултета можете погледати ОВДЕ.