+

ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЊЕ МАЂАРСКИХ АРХИТЕКАТА

14/04/24

предавачи:
Bálint Kádár
Eszter Dávida

У среду 17. априла 2024. са почетком у 10 часова у сали за седнице Шумарског факултета (приземље) мађарска група архитеката KÉK одржаће јавно предавање о својој пракси.

KÉK (Hungarian Contemporary Architecture Centre, https://kek.org.hu) је независна професионална институција из Будимпеште која се бави архитектуром, изграђеним окружењем, развојем града и њиховим односом према заједници. Својим културним програмима (изложбе, конференције, радиоце, тематске туре) баве се интерпретацијом архитектуре и механизама града, а професионалним радом у партнерству са локалним заједницама активно доприносе иновацијама и побољшањима на терену.

KÉK група је позвана да одржи јавно предавање на Шумарском факултету после кога ће водити радионицу за студенте Одсека за пејзажну архитектуру и хортикултуру. Гостовање је организовано у оквиру пројекта Урбане оазе, који се реализује у сарадњи EUNIC Srbija мреже културних центара земаља Европске уније са Шумарским и Архитектонским факултетом Универзитета у Београду и Београдском интернационалном недељом архитектуре (BINA). Током овог пројекта студенти Шумарског факултета, Одсека за пејзажну архитектуру и хортикултуру и Одсека за технологије дрвета, ће уз подршку ментора и гостујућих стручњака дизајнирати и преуредити две од три одабране локације у граду, у чему ће KÉK група допринети својим богатим искуством у преобликовању градских простора уз укључивање локалних заједница. Bálint Kádár и Eszter Dávida, руководиоци организације, говориће о инспиративним примерима добре праксе, прикупљеним кроз претходно описане процесе, које КÉК редовно користи у својој пракси.

Предавање је на енглеском језику, а може се пратити и преко Zoom платформе путем линка.