+

Наша студенткиња Магдалена Јовановић као председник међународне организације студената шумарства (IFSA) на Светском конгресу шумарства наступала је као говорник на церемонији отварања и у оквиру 3. панел дискусије

17/06/22

Студенткиња Шумарског факултета са одсека шумарства Магдалена Јовановић активан је члан међународне организације студената шумарства (International Forestry Students’ Association – IFSA), од 2019. године. У 2020. години председавала је  Локалним Комитетом у Београду, а у августу, 2021. године изабрана је за Председника ИФСА-е на међународном нивоу. Захваљујући овој позицији, Магдалена је учествовала на многим међународним догађајима, где је наступала као представник студената шумарства из целог света.

У марту 2022. године, учествовала је у Дубаију на догађају ЕXПО 2020., у оквиру панел дискусије на тему шума и одржива производња и потрошња, а поводом Светског дана шума.

У мају 2022. године, Магдалена је учествовала на Светском конгресу шумарства, организованом од стране организације за храну и пољопривреду (Food and Agriculture Organisation – FAO) у Јужној Кореји, где је била позвана као говорник на церемонији отварања и у оквиру 3. панел дискусије.

На церемонији отварања говорила је заједно са Председником Јужне Кореје, Директором ФАО, Принцезом Јордана и министром шумарства Јужне Кореје, са темом о значају и учешћу нових генерација у сектору шумарства.

Као говорник на 3. панел дискусији говорила је о потребама и начинима едукације у шумарству, проблемима и изазовима у образовању и могућим решењима, као и искуствима младих у сектору шумарства.

Својим ангажовањем у међународној организацији, Магдалена је заступала ставове младих студената и на најбољи начин репрезентовала наш факултет и нашу земљу у Свету.