+

Одржан је први хуманитарно-меморијални турнир „Иван Самарџић” на теренима Шумарског факултета

26/04/23

У недељу 23.04.2023. одржан је први хуманитарно-меморијални турнир „Иван Самарџић” у малом фудбалу и стоном тенису. Турнир је организован у цаст нашег колеге Ивана, који је изгубио живот у саобраћајној незгоди 31.03. 2022. код Малог Зворника. Иницијатор овог турнира је Иванова девојка Теодора Јовановић, док је догађај организовао Студентски парламент, уз подршку Шумарског факултета, Иванове породице и колега из ЈП Србијашуме.

Након минута ћутања, турнир је отворио говором проф. др Бранко Стајић декан Шумарског факултета, који је био и ментор нашем колеги Ивану. Почетни ударац су извели Иванов отац Милован Самарџић, генерални директор ЈП Србијашуме Игор Брауновић и проф. др Бранко стајић. Турнир је протекао у спортском духу и фер-плеј игри. Прво место у фудбалу освојила је екипа “Лале” из Бечеја, која се састојала од Иванових другара, друго место је освојила екипа  „Шумарски факултет”, а треће место је освојила екипа „ШГ Борања-Лозница”. Прво место у стоном тенису освојио је Никола Мартаћ, друго место Јован Ђорђевић, док је треће место освојио Небојша Видаковић.

Турнир је био хуманитарног карактера. Уместо котизација прикупљан је новац за лечење Мине Пошарац из Руме. Том приликом прикупљено је 65.864,00 РСД.

Овим путем желимо да се захвалимо свима који су учествовали у реализацији овог турнира и који су га увеличали својим присуством, дајући свој допринос да се очува сећање на нашег драгог колегу и пријатеља Ивана.