+

Održan je Susret STRUKE I NAUKE za oblast PEJZAŽNA ARHITEKTURA I HORTIKULTURA

29/12/23

U organizaciji Alumni kluba Šumarskog fakulteta i Odseka za Pejzažnu arhitekturu i hortikulturu, 22. decembra 2023. godine, održan je Susret STRUKE I NAUKE za oblast PEJZAŽNA ARHITEKTURA I HORTIKULTURA.

Glavni cilj događaja bio je pružanje prilike našim studentima Odseka za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu da se upoznaju sa renomiranim institucijama, preduzećima, preduzetnicima i predstavnicima rasadnika koji zapošljavaju diplomirane inženjere pejzažne arhitekture. Učestvovalo je 18 predstavnika struke: iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije, JP „Srbijašume“- Šumsko gazdinstvo Beograd, JKP „Zelenilo“ Pančevo, preduzetnici iz preduzeća Beovrt d.o.o., Ostružnica, Demetra RB d.o.o., Beograd, Marija Ostojić PR Bašta biro, Beograd, Naturalist d.o.o., Beograd; Rasadnik Green In d.o.o., Rumenka i Rasadnik Topalović, Lipolist. Učestvovalo je 60 studenata osnovnih i master akademskih studija, koji su svojim pitanjima i razgovorom sa predstavnicima struke doprineli boljem kvalitetu manifestacije. Svoj doprinos diskusiji su dali i nastavnici i saradnici Odseka za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu Šumarskog fakulteta.

Izražavamo zahvalnost svima koji su prepoznali potencijal za unapređenje struke pejzažne arhitekture i hortikulture i podržali našu manifestaciju.
Alumni klub Šumarskog fakulteta
prof. dr Milka Glavendekić