+

Одржана је манифестација „Дан отворених врата“ на Шумарском факултету

31/10/23

У суботу, 28. октобра 2023. на Шумарском факултету Универзитета у Београду одржана је манифестација „Дан отворених врата“ под називом “Природа се брани знањем”.

Овом приликом посетиоци су имали прилику да се информишу о студијским програмима Шумарства, Технологије дрвета, Пејзажне архитектуре и Еколошког инжењеринга у заштити земљишних и водних ресурса.

Великом броју посетиоца се на почетку манифестације обратио Декан Шумарског факултета, проф. др Бранко Стајић, након чега су будући студенти, у пратњи студената ментора и професора, имали прилику да учествују у различитим радионицама и сазнају ко су: „Доктори за шуму“, “Како користити шумске ресурсе?”, „За шуме будућности“ и „Алгоритам шуме“. Актуелност дрвета као племенитог материјала је била тема радионице „Супер моћи дрвета“, “Технолошка авантура”, “Столице на тесту” као и радионица “Нека победе хлорофил и целулоза”. Пејзажну архитектуру су посетиоци упознали кроз „Аналог ПА“, „Дигитал ПА“ и „Арт ПА“, као и кроз радионицу “in Vitro” , а у лабораторијама “Екологија је стварна” и “Лабораторија на отвореном“ посетиоци су сазнали који је пут до еколошки одрживих решења.

Посетиоцима је представљен Арборетум Шумарског факултета – скривени драгуљ у срцу Кошутњака, са богатом збирком дрвенастих и жбунастих врста, које се налазе у овом заштићеном природном добру, вођеним турама током трајања манифестације.