+

Одржана је манифестација „Дан отворених врата“ на Шумарском факултету

25/04/23

У суботу, 22. априла 2023. на Шумарском факултету Универзитета у Београду први пут је одржана манифестација „Дан отворених врата“ на којој су представљена четири студијска програма: Шумарство, Технологије дрвета, Пејзажна архитектура и Еколошки инжењеринг у заштити земљишних и водних ресурса.


Великом броју посетиоца се на почетку програма обратио Декан Шумарског факултета, проф. др Бранко Стајић, након чега су будући студенти, у пратњи студената ментора и професора, имали прилику да учествују у различитим радионицама и сазнају ко су „Доктори за шуму“, како до шума будућности кроз радионицу „Завири у шуму“ и „Алгоритам шуме“. Актуелност дрвета као племенитог материјала је била тема радионице „Конструкцијом до безбедне удобности“. Пејзажну архитектуру су посетиоци упознали кроз Аналогну, Дигиталну и Арт лабораторију, а у „Лабораторији на отвореном“ су сазнали који је пут до еколошки одрживих решења.


Велику пажњу посетилаца је привукло присуство чланова Друштва соколара Србије, који су ревијалним демонстрирањем лета и рада са обученим птицама грабљивицама (сури орао, велика сибирска сова ушара и Харисов јастреб), у Арборетуму Шумарског факултета, приближили посетиоцима „соколарство као начин живота, где соколар живи животом прошлости са духом човека и духом птице грабљивице“. Том приликом је потписан Уговор о пословно – техничкој сарадњи између Универзитета у Београду – Шумарског факултета и Друштва соколара Србије.


Студенти Шумарског факултета и музичка група „Trinamik acoustic“ су пригодним музичким програмом учинили да се менифестација „Дан отворених врата“ оконча у атмосфери неформалног и пријатељског разговора.