+

Посета проф. др Либора Јанковског, декана Факултета за шумарство и технологије дрвета Менделовог Универзитета у Брну, Република Чешка

14/04/22

Посета проф. др Либора Јанковског, декана Факултета за шумарство и технологије дрвета Менделовог Универзитета у Брну, Република Чешка – Наставак сарадње два Факултета и Универзитета.

Дана 08.04. 2022. године, Универзитет у Београду – Шумарски факултет посетио је професор др Libor Jankovský, декан  Факултета за шумарство и технологије дрвета Менделовог Универзитета  из Брна. Састанак је одржан у деканату Шумарског факултета, којем су, поред чланова Управе, присуствовали и представник Студентског парламента и проф. др Слободан Милановић, као вишегодишњи предавач и сарадник на различитим пројектима у оквиру Факултета у Брну. Током садржајног и конструктивног састанка договорено је да се настави сарадња између два Факултета, пре свега, на пољу заједничке припреме за апликације на различите ЕУ пројекте. Договорена је помоћ факултета у Брну у области конципирања, пријаве и управљања пројектима најзначајнијих Европских фондова и организовање радионица за запослене нашег факултета у сарадњи са њиховим пројектним тимом. Такође, од посебног значаја је интензивирање размене студената, наставника и сарадника два Факултета, као и друге доступне могућности. Разматрана је и потенцијална могућност за успостављање кредитне мобилности између студијских програма на енглеском језику које спроводе Факултети.