+

Poseta profesora sa Šumarskog fakulteta iz Brna

16/05/19

“Strengthening of teaching, research and networking capacities at the
Faculty of Forestry University of Belgrade in Serbia in respects of
climate changes” Reg. No. 22-ČRA19-03_05 supported by
the Czech Republic´s foreign development cooperation.

Želimo da vas obavestimo da je u toku realizacija projekta koji finansira Češka razvojna agencija (Czech Development Agency) u okviru programa slanja čeških nastavnika u zemlje u razvoju pod nazivom “Jačanje nastavnih,  istraživačkih i kapaciteta za  povezivanje osoblja Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u pogledu klimatskih promena” (“Strengthening of teaching, research and networking capacities at the Faculty of Forestry University of Belgrade in Serbia in respects of climate changes” Reg. No. 22-ČRA19-03_05.)

Nosilac projekta je Fakultet za šumarstvo i tehnologiju drveta (Mendelov univerzitet) iz Brna, dok je Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu korisnik i učesnik.  Rukovodilac projekta je Doc. Petr Kupec, prodekan za nauku. Pored njega u timu iz Češke su Doc. Valerie Vranová (prodekan za nastavu), Doc. Radek Pokorný, Doc. Michal Tomšovský, Dr Michal Kneifl, Dr Jan Světlík, Dr Tomáš Mikita, Dr Tomáš Zemánek, Mgr. David Sís i Alena Šamonilova kao menadžer projekta.

Članovi tima sa Šumarskog fakulteta u Beogradu su: Prof. Ratko Ristić, Branko Stajić-vanredni profesor, Prof. Mirjana Šijačić – Nikolić, Prof. Damjan Pantić, Prof. Milorad Danilović, Olivera Košanin-vanredni profesor, Doc. Marko Perović, Doc. Boris Radić, Katarina Lazić i Slobodan Milanović-vanredni profesor (koordinator srpskog tima).

Prvi zadatak projekta je priprema master studijskog programa na engleskom jeziku pod nazivom “Climate Change Forestry”.

U okviru ovog zadatka predviđena je poseta čeških predavača koja će se realizovati u periodu od 20.05.2019. do 24.05.2019. Kolege iz Češke će održati niz predavanja za naše studente i zainteresovano nastavno osoblje a pozive i kratko pojašnjenje možete naći u prilogu. Poseta nastavnika iz Srbije koji će na Fakultetu za šumarstvo i tehnologiju drveta u Brnu održati svoja predavanja češkim studentima i zainteresovanim nastavnicaima će se realizovati tokom jeseni 2019. godine.

U međuvremenu, timovi iz Češke i Srbije će raditi na pripremi master studijskog programa na engleskom za akreditaciju.

Drugi zadatak predstavlja formiranje multidisciplinarnih istraživačkih timova koji će u budućnosti raditi na pripremi zajedničkih projekata kao i pisanje naučnih radova.

Svi koji su zainteresovani da se uključe pripremu ovog master programa su dobrodošli da pomognu svojim idejama

Pored ovih zadataka, planirana je nabavka i opreme za Katedru zaštite šuma (binokular, mikroskop i uređaj za merenje biotičkog stresa biljaka).

Agendu možete preuzeti OVDE.

Pozivnice za predavanja profesora iz Češke:

Pozivnica predavanje Dr Tomáš Zemánek

Pozivnica predavanje Dr Michal Kneifl

Pozivnica predavanje Doc. Petr Kupec

Pozivnica predavanje Dr Petr Sedlák

Pozivnica predavanje Dr Tomáš Mikita

Pozivnica predavanje Doc. Radek Pokorný