+

Студент Шумарског факулета Филип Максимовић освојио друго место на „XVI International Junior Forest Contest”

08/11/19

Филип Максимовић, студент треће године Одсека за шумарство, освојио је друго место на међународном такмичењу „XVI International Junior Forest Contest”, које је одржано у руском граду Вороњежу, презентујући свој пројекат под називом „Gen-ecological Potential of Different Black Poplar (Populus nigra L.) Clones on Wetland”, који је реализовао под менторством др Марине Нонић, доцентa Шумарског факултата.

Такмичење „XVI International Junior Forest Contest”, које организује Федерална шумарска агенција Руске Федерације, одржано је од 28. октобра до 1. новембра 2019. године. Учествовало је 34 такмичара из 21 земље који су презентовали своје пројекте и резултате истраживања испред међународног жирија од 7 чланова, у чијем раду је учествовао и представник Србије др Душан Јокановић, доцент Шумарског факултата.

Студенти Универзитета у Београду – Шумарског факултета су по први пут учествовали на овом такмичењу, које се већ традиционално организује шеснаест година узастопно. Поред Филипа Максимовића, на такмичењу је учествовао и Милутин Матић, студент четврте године Одсека за шумарство, који је освојио значајно 15. место.