+

Студенткиња Шумарског факулета Магдалена Јовановић освојила је треће место на „XVII International Junior Forest Contest”

06/12/20

Магдалена Јовановић, студенткиња четврте године Шумарског факултета – Одсека за шумарство, освојила је треће место на међународном такмичењу „XVII International Junior Forest Contest”, које је одржано у Москви, презентујући свој пројекат под називом „Genetic Variability of Wild Pear (Pyrus pyraster (L.) Burgsd.) in Protected Area Kosutnjak Forest”, који је реализовала под менторством др Марине Нонић, доцентa Шумарског факултата.

Такмичење „XVII International Junior Forest Contest, које традиционално организује Федерална шумарска агенција Руске Федерације, одржано је у периоду од 01. до 03. децембра 2020. године. Учествовало је 29 такмичара из 20 земаља Европе, Азије, Јужне и Северне Америке. Учесници такмичења су презентовали своје пројекте и резултате истраживања испред међународног жирија, у чијем је раду активно учествовао и представник Србије др Душан Јокановић, доцент Шумарског факултата. Због ограничења повезаних са актуелном епидемиолошком ситуацијом, такмичење је одржано у мешовитом формату: део жирија је радио уживо, остатак жирија и учесници су се придружили у формату видео конференције. Ово је већ друга година за редом да студенти Шумарског факултета учествују на овом престижном такмичењу и остварују запажене резултате.