+

Свечано су уручене дипломе заједничког студијског програма мастер академских студија „Ерозија земљишта и превенција од бујичних поплава“ у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду

18/09/23

У Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, 15. 09.2023. у 13:00 су свечано уручене дипломе заједничког студијског програма мастер академских студија „Ерозија земљишта и превенција од бујичних поплава“.

Заједнички студијски програм мастер академских студија „Ерозија земљишта и превенција од бујичних поплава“ је производ рада експерата из 9 институција:

– три Универзитета из Србије: Универзитет у Нишу, Факултет заштите на раду, Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет и Универзитет у Београду Шумарски факултет,

– два Универзитета из БиХ: Универзитет из Сарајева, Шумарски факултет, Универзитет у Бањој Луци, Шумарски факултет,

– четири Универзитета из: Универзитет за природне ресурсе и природне науке, Институт за алпске непогоде, Аустрија (БОКУ), Универзитет Св. Кирил и Методије у Скопљу, Шумарски факултет, Северна Македонија (УНСЦМ), Медитерански универзитет Регије Калабрија, Пољопривредни факултет, Италија (УНИРЦ), Институт за шумарство Бугарске акдемије наука, Софија, Бугарска (ФРИ-БАС).

Програм је акредитован на Универзитетима у Србији, а Шумарски факултет Универзитета у Београду је носилац овог студијског програма.

Проф. др Мирјана Тодосијевић је поздравила прву генерацију дипломираних студената и дала основне информације о заједничком студијском програму мастер академских студија. Од 23 уписана мастер студента, 12 студената је успешно завршило зајенички мастер програм „Ерозија земљишта и превенција од бујичних поплава“.

Након тога се обратио проф. др Ратко Ристић, проректор за међународну сарадњу и уручио дипломе.