+

У Арборетуму Шумарског факултета најављен Фестивал науке

28/04/23

Највећи регионални Фестивал науке ће бити одржан од 4. до 6. маја 2023. године на Београдском сајму, са сврхом – да представи, објасни и промовише науку.

У Арборетуму Шумарског факултета Фестивал је представљен медијима 27. априла 2023. године.

Шумарски факултет као и до сада има активно учешће на Фестивалу науке. Студенти Шумарског факултета, су овогодишњу поставку назвали ТАЈАНСТВЕНИ ЖИВОТ ДРВЕЋА, а посетиоци ће моћи да виде различите експонате кроз 15 интерактивних поставки које на атрактиван начин објашњавају сложене процесе унутар екосистема.

Поставка посетиоцима на једноставан и забаван начин приказаће ДА СЕ ПРИРОДА БРАНИ ЗНАЊЕМ!

Посетиоцима ће имати прилику да се упознају са научним областима које се проучавају на Шумарском факултету, новим техникама и вештинама потребним за доношење еколошких решења у складу са потребама савременог друштва.

Студенти и професори ће посетиоцима приближити Тајанствени живот шуме кроз радионице: Од семена преко клице до саднице, Семе или плод – питање је сад!, Око дрвећа је живота пуна врећа, Тајне отпорности четинара, Расадник живота, Зелено, волим те зелено!, Преко прече, наоколо брже, Историја урезана у дрво, Вода за све! Земљиште свих!, Опејзажи се!, Свака слика има причу, Супер моћи дрвета, Штап и канап, Столице састави се! и Чудесни свет фурнира.

Позивамо све да дођу на Фестивал науке и да упознају ТАЈАНСТВЕНИ ЖИВОТ ДРВЕЋА!