+

Учесници конференције „Мобилност универзитетског наслеђа“ посетили Шумарски факултет

15/06/17

Универзитет у Београду је у периоду од 8. до 10. јуна 2017. године био домаћин међународне конференције на тему „Мобилност универзитетског наслеђа“, коју је организовао у сарадњи са европском мрежом за академско наслеђе UNIVERSEUM.
У оквиру програма конференције учесници су посетили и Шумарски факултет. Том приликом су обишли Арборетум и упознали се са херболошком збирком, ентомолошком  збирком и ксилотеком.
Део покретног и непокретног наслеђа Шумарског факултета презентован је у публикацији „Универзитетско наслеђе у Србији“, која је публикована поводом ове конференције.
Каталог представља пионирски подухват који је покренуо Универзитет у Београду. Намењен је стручној, али и широј јавности и презентује драгоцену баштину која се налази на државним универзитетима Републике Србије.  Истовремено, каталог је и почетна фаза истраживања у области ове врсте наслеђа, а обухвата институције чија је баштина препозната, обрађена и пријављена као универзитетско наслеђе наше земље. Каталог можете преузети овде.