+

Konkursi i stipendije

  Nagradni konkurs fonda „Svetlane Đurđević Lukić“ iz oblasti bezbednosti

  Poziv studentima osnovnih, specijalističkih, master i doktorskih studija Vašeg fakulteta kojim se pozivaju da uzmu učešće u trećem nagradnom konkursu fonda „Svetlane Đurđević Lukić“ iz oblasti ljudske bezbednosti i dostave svoje radove do 15. septembra 2019. godine.

  Nagradni konkurs organizuje Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) iz Beograda. U cilju što šire informisanosti studenata molimo Vas da, u okviru svojih mogućnosti, prosledite ovo pismo na elektronske adrese studenata Vašeg fakulteta i tako podržite ovaj konkurs.

  U priloženim dokumentima nalaze se svi detalji i potrebne informacije o načinu konkurisanja, uslovima i kriterijumima na osnovu kojih će biti sproveden celokupan konkursni proces. Za sve dodatne informacije možete da nas kontaktirate na konkurs@publicpolicy.rs ili potražite informacije na sajtu www.publicpolicy.rs i Facebook stranici @PublicPolicyRS

  Tekst konkursa možete preuzeti OVDE.

  BG PRAKSA 2019

  Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva studente završnih godina da se prijave za učešće u programu Univerzitetska radna praksa – BG PRAKSA 2019.

  BG PRAKSA omogućava studentima da pojedinstvenom modelu obavljaju stručnu praksu u javnim i javnim komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama Gradske uprave, ustanovama kulture i gradskim opštinama i steknu praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i na taj način unaprede svoje akademsko obrazovanje.

  Tromesečnu radnu praksu, uz podršku više od 140 mentora, nudi 46 ustanova čiji je osnivač grad Beograd:

  Preduzeća: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Gradsko stambeno” , JKP „Beograd put“, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP „Beogradska tvrđava“, JKP „Veterina Beograd“, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis”,  Turistička organizacija Beograda, JKP „Pogrebne usluge”, JKP „Gradske pijace“, JKP „Zelenilo Beograd“, gradske opštine:  Voždovac,  Zemun, Savski venac, Stari grad, Vračar, Grocka, Zvezdara i Mladenovac, ustanove kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Biblioteka „Vlada Aksentijević“ Obrenovac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Jugoslovensko dramsko pozorište, Muzej afričke umetnosti – zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, „Centar za likovno obrazovanje“ Šumatovačka, Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i  13 sekretarijata Gradske uprave.

  Za studente Šumarskog fakulteta izdvajamo sledeće pozicije:

  JKP „Pogrebne usluge“

  Str. saradnik za poslove hortikulture/JKP POGREBNE USLUGE

  Sekretarijat za zaštitu životne sredine

  Inženjer zaštite životne sredine/SEKRETARIJAT ZA ZAŠTITU

  Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena naknada za topli obrok i prevoz. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodove.

  Konkurs sasvim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici

  http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

  Na istoj strani sajta istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju,  odgovori na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i  “Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima.

  Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija u skladu sa navedenim uslovima konkursa za raspisane pozicije.

  Za sve kandidate neophodno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajuće gfakulteta.

  Konkurs je otvoren do 5.maja 2019. godine u ponoć, a prvi dan prakse biće 17. jun 2019.

  O PROGRAMU BG PRAKSA:

  Program se realizuje desetu godinu za redom zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Dosada je kroz program BG praksa prošlo blizu 2000 studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Program je rezultat zajedničkog nastojanja da što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i tako unapredi svoje akademsko obrazovanje; proistekao iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i  prepoznavanje važnosti ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija javnih preduzeća u Beogradu.

  Konkurs za stipendije Nemačke fondacije za životnu sredinu

  Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) je objavila konkurs za stipendije za praksu ili istraživački boravak u trajanju od 6 do 12 meseci u organizacijama u Nemačkoj (univerziteti, instituti, ministarstva, nevladine organizacije).

  Stipendijama se podržava najširi spektar struka, uz uslov da je predlog projekta u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, održivog razvoja, klimatskih promena ili obnovljivih izvora energije. Ciljna grupa su mladi istraživači – master diplomci (uz uslov da je diploma stečena u poslednje tri godine ili master studenti pri kraju studija) ili studenti doktorskih studija, građani Srbije, sa znanjem engleskog/nemačkog jezika.

  Dokumenta potrebna za online prijavu na konkurs su: biografija, predlog projekta (do 3 strane sa opisom problema, metodologijom rada i očekivanim rezultatima), kopije diploma, pismo preporuke od univerzitetskog profesora, sertifikat ili potvrda o znanju nemačkog i engleskog jezika.

  Rok za prijavu je 01.08.2019, a početak stipendije je 01.02.2020. godine.

  Više informacija na:
  https://www.dbu.de/2910.html
  https://www.dbu.de/2909.html

  Kontakt osoba:
  dr Ana M. Petrović
  Koordinator DBU programa stipendija za Srbiju i Mreže DBU stipendista Srbije
  https://www.facebook.com/MrezaDBUStipendistaSrbije/
  e-mail adresa: borisavljevic.ana@gmail.com