+

Nagrađeni studenti Odseka za Pejzažnu arhitekturu i hortikulturu na „Climathon Belgrade“ 2020 Izazovu

12/02/20

Klimatska akcija „Climathon Belgrade“ 2020, jedna od najmasovnijih kolektivnih klimatskih akcija u svetu koja godišnje okuplja hiljade ljudi u preko 145 gradova i 55 zemalja na svim kontinentima, ove godine je održana i u Beogradu, 8 i 9. februara u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, u saradnji sa gradom Beogradom (Sekretarijatom za zaštitu životne sredine), Privrednom komorom Srbije i partnerima.

Tokom dvodnevnog programa, 122 učesnika – studenata nekoliko beogradskih univerziteta, uz potporu univerzitetskih profesora, stručnjaka iz prakse i predstavnika Gradske uprave, su se takmičili u rešavanju klimatskih izazova, ovoga puta u dve teme – izazova: ”Urbana toplotna ostrva u Beogradu” i “Čvrsti komunalni otpad i ekološka svest građana“.

Tim studenata Univerziteta u Beogradu, Šumarskog fakulteta sa Odseka za Pejzažnu arhitekturu i hortikulturu u sastavu Milica Vidič, Kaća Đorđević, Petar Rakočević, Milica Stevanković i Anđelija Bojanović, je osvojio drugu nagradu sa projektom „Re:WEB“ u kategoriji „Urbana toplotna ostrva u Beogradu“.

Čestitamo!