+

Student Šumarskog fakuleta Filip Maksimović osvojio drugo mesto na „XVI International Junior Forest Contest”

08/11/19

Filip Maksimović, student treće godine Odseka za šumarstvo, osvojio je drugo mesto na međunarodnom takmičenju „XVI International Junior Forest Contest”, koje je održano u ruskom gradu Voronježu, prezentujući svoj projekat pod nazivom „Gen-ecological Potential of Different Black Poplar (Populus nigra L.) Clones on Wetland”, koji je realizovao pod mentorstvom dr Marine Nonić, docenta Šumarskog fakultata.

Takmičenje „XVI International Junior Forest Contest”, koje organizuje Federalna šumarska agencija Ruske Federacije, održano je od 28. oktobra do 1. novembra 2019. godine. Učestvovalo je 34 takmičara iz 21 zemlje koji su prezentovali svoje projekte i rezultate istraživanja ispred međunarodnog žirija od 7 članova, u čijem radu je učestvovao i predstavnik Srbije dr Dušan Jokanović, docent Šumarskog fakultata.

Studenti Univerziteta u Beogradu – Šumarskog fakulteta su po prvi put učestvovali na ovom takmičenju, koje se već tradicionalno organizuje šesnaest godina uzastopno. Pored Filipa Maksimovića, na takmičenju je učestvovao i Milutin Matić, student četvrte godine Odseka za šumarstvo, koji je osvojio značajno 15. mesto.