+

UniSAFE onlajn upitnik o rasprostranjenosti rodno zasnovanog nasilja na univerzitetima i u istraživačkim organizacijama.

29/03/22

Poštovane studentkinje i studenti,

Poštovane koleginice i kolege,

[Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu] Vas poziva da učestvujete u UniSAFE onlajn upitniku o rasprostranjenosti rodno zasnovanog nasilja na univerzitetima i u istraživačkim organizacijama.

*** Ako ste već popunili UniSAFE upitnik, hvala Vam puno na podršci!
Nije potrebno da ponovo popunjavate upitnik!***

UniSAFE upitnik će biti dostupan u periodu od 7. marta do 3. aprila 2022. godine.
Popunjavanjem ovog upitnika pomažete nam da utvrdimo postojanje i oblike rodno zasnovanog nasilja u akademskoj zajednici. Što više studenata, nastavnika i administrativnog osoblja bude učestvovalo, rezultati će biti pouzdaniji.

Da biste učestvovali, molimo Vas pristupite sledećem linku: https://mingle2.respondi.com/uc/unisafe_survey/University_of_Belgrade/

Rodno zasnovano nasilje je nasilje usmereno ka nekoj osobi zbog njenog/njegovog roda ili nasilje koje u disproporcionalnoj meri pogađa određeni rod. Ono nije ograničeno na nasilje nad ženama i može pogoditi svakoga.

Vaše učešće u onlajn upitniku je potpuno anonimno. Približno vreme za popunjavanje upitnika je oko 20 minuta. Istraživački tim UniSAFE podstiče učešće svih zaposlenih i studenata. Vaši odgovori su dobrodošli bez obzira da li ste i sami iskusili rodno zasnovano nasilje ili ne.

Hvala Vam što pomažete UniSAFE-u u iskorenjivanju rodno zasnovanog nasilja na univerzitetima i istraživačkim organizacijama!