+

Индивидуални боравци студената

У протеклим годинама су на Шумарском факултету у Београду студијске програме посредством програма Базилеус, Еразмус Мундус пројекта – JoinEU-SEE PENTA и других програма похађали студенти из Немачке, Либије и Словеније, док су два студента Шумарског факултета похађала део студијског програма на универзитетима у САД.

Током периода 2016.-2018. године седам студената Одсека за шумарство је боравило и још увек борави на Универзитету Источне Финске у граду Јоенсуу, у оквиру ERASMUS+ размене студената са овом финском институцијом, у форми индивидуалних боравака у трајању од 5 месеци. Поднета је пријава за наставак ове размене у периоду од 2018.- 2020. године, према којој је предвиђен боравак 4 студента Шумарског факултета у Финској и 2 финска студента у Србији у трајању од неколико месеци.

Један студент Шумарског факултета са одсека за Шумарство тренутно похађа мастер студије у Француској, за које је добио стипендију Владе Француске.

Две студенткиње одсека ТМП ће од фебруара 2018. пет месеци боравити у Словенији посредством програма CEEPUS. Координатор међународног CEEPUS III пројекта CIII-SI-0719-04-1516, A.L.I.C.E. oд 2013. дo дaнaс je прoф. др Бисeркa Нeстoрoвић, koja je oмогућила је међународну размену студента и наставника. У наведеном периоду 11 студената Шумарског факултета, ТМП одсека, боравило 41 месец на иностраним факултетима и универзитетима.