+

Награђени студенти Одсека за Пејзажну архитектуру и хортикултуру на „Climathon Belgrade“ 2020 Изазову

12/02/20

Климатска акција „Climathon Belgrade“ 2020, једна од најмасовнијих колективних климатских акција у свету која годишње окупља хиљаде људи у преко 145 градова и 55 земаља на свим континентима, ове године је одржана и у Београду, 8 и 9. фебруара у згради Градске управе Града Београда, у сарадњи са градом Београдом (Секретаријатом за заштиту животне средине), Привредном комором Србије и партнерима.

Током дводневног програма, 122 учесника – студената неколико београдских универзитета, уз потпору универзитетских професора, стручњака из праксе и представника Градске управе, су се такмичили у решавању климатских изазова, овога пута у две теме – изазова: ”Урбана топлотна острва у Београду” и “Чврсти комунални отпад и еколошка свест грађана“.

Тим студената Универзитета у Београду, Шумарског факултета са Одсека за Пејзажну архитектуру и хортикултуру у саставу Милица Видич, Каћа Ђорђевић, Петaр Ракочевић, Милица Стеванковић и Анђелија Бојановић, je освојио другу награду са пројектом „Re:WEB“ у категорији „Урбана топлотна острва у Београду“.

Честитамо!