+

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ И ОДРЖАНА ОТВОРЕНА ВРАТА НА ШУМАРСКОМ ФАКУЛТЕТУ

22/04/24

У суботу, 20. априла 2024. на Шумарском факултету Универзитета у Београду по трећи пут је одржана манифестација „Дан отворених врата“ на којој су представљена четири студијска програма: Шумарство, Технологије дрвета, Пејзажна архитектура и Еколошки инжењеринг у заштити земљишних и водних ресурса.

Хор Шумарског факултета је нумером  Gaudeamus igitur   је дочекао посетиоце а потом  их је поздавио и  декан Шумарског факултета, проф. др Бранко Стајић. 


У Холу Факултета је отворена изложба слика дипл. инжењера шумарства Љубише Мариновића, сликара аматера.


Посетиоци су обишли поставке у Арборетуму Шумарског факултета, које је и заштићено природно подручје Града Београда.  Будући студенти, у пратњи студената ментора и професора, имали су прилику да учествују у различитим радионицама које су организоване у четири тематске целине: Заштити природу, Покрени се, Пут стварања и Природа у фокусу – екоинжењеринг. Приказани су различити експонати у оквиру интерактивних поставки које на атрактиван начин објашњавају сложене процесе унутар екосистема. Студенти и наставници Шумарског факултета су  посетиоцима и будућим студентима дочарали атмосферу у којој се учи, ради и дружи а све под мотом „ПРИРОДА СЕ БРАНИ ЗНАЊЕМ“. Стручњаци који се образују на Шумарском факултету више од једног века успешно одговарају на све изазове да одрже најважније природне ресурсе – шуме, дрво, воде и земљиште.

Студенти Шумарског факултета су уз пригодан наступ Хора учинили да се манифестација „Дан отворених врата“ заврши у атмосфери неформалног дружења.