+

OBELEŽEN DAN PLANETE ZEMLJE I ODRŽANA OTVORENA VRATA NA ŠUMARSKOM FAKULTETU

22/04/24

U subotu, 20. aprila 2024. na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu po treći put je održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“ na kojoj su predstavljena četiri studijska programa: Šumarstvo, Tehnologije drveta, Pejzažna arhitektura i Ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa.

Hor Šumarskog fakulteta je numerom  Gaudeamus igitur   je dočekao posetioce a potom  ih je pozdavio i  dekan Šumarskog fakulteta, prof. dr Branko Stajić. 


U Holu Fakulteta je otvorena izložba slika dipl. inženjera šumarstva Ljubiše Marinovića, slikara amatera.


Posetioci su obišli postavke u Arboretumu Šumarskog fakulteta, koje je i zaštićeno prirodno područje Grada Beograda.  Budući studenti, u pratnji studenata mentora i profesora, imali su priliku da učestvuju u različitim radionicama koje su organizovane u četiri tematske celine: Zaštiti prirodu, Pokreni se, Put stvaranja i Priroda u fokusu – ekoinženjering. Prikazani su različiti eksponati u okviru interaktivnih postavki koje na atraktivan način objašnjavaju složene procese unutar ekosistema. Studenti i nastavnici Šumarskog fakulteta su  posetiocima i budućim studentima dočarali atmosferu u kojoj se uči, radi i druži a sve pod motom „PRIRODA SE BRANI ZNANJEM“. Stručnjaci koji se obrazuju na Šumarskom fakultetu više od jednog veka uspešno odgovaraju na sve izazove da održe najvažnije prirodne resurse – šume, drvo, vode i zemljište.

Studenti Šumarskog fakulteta su uz prigodan nastup Hora učinili da se manifestacija „Dan otvorenih vrata“ završi u atmosferi neformalnog druženja.