+

Јавне трибине, културне манифестације, промоције, спортске активности

 

ПОТРАГА ЗА БЕОГРАДСКИМ БЛАГОМ – 09.10.2014. године – У простору Арборетума је одржана свечана завршница пројекта ”Потрага за природним Београдским благом удружења” Еколошки покрет Земун” у организацији Еколошког покрета Земун, Секретаријата за заштиту животне средине града Београда и ЗПП Арборетум Шумарског факултета. Том приликом су уручене награде за најлепша ЗПП Београда а Арборетуму је додељена похвала за освојено 2. место за најомиљеније природно добро.


150 САДНИЦА ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД –Београд, април 2015. – У Тамајданском парку су се окупили ‘’ мали и велики” љубитељи природе који су учествовали у акцији ”Плаво – зелени Београд”. Неколико стотина грађана обогатило је своје знање о природним богатствима Београда, а такмичари у квизу, који је био део ове акције, су освојили укупно 150 садница које ће бити посађене на приватним зеленим површинама. Саднице је донирао Шумарски факултет Београд а у дељењу су учествовали волонтери Центра за унапређење животне средине и запослени у Арборетуму.

ПРОЛЕЋ’ДАН – 27.04.2016. године –Ову манифестацију је организовала Правно-биротехничка школа ” Димитрије Давидовић”, Земун. Том приликом је школи поклоњено неколико садница из Арборетума – Расадника Шумарског факултета.


РЕДОВНИ САСТАНЦИ УПРАВЉАЧА БЕОГРАДСКИХ ЗАШТИЋЕНИХ ПОДРУЧЈА – неколико пута годишње се састајемо разговарамо о актуелним проблемима и размењујемо искуства.

АРБОРЕТУМ ШУМАРСКОГ ФАКУЛТЕТА ОБЕЛЕЖИО 10 ГОДИНА ОД ПРОГЛАШЕЊА ЗА ЗАШТИЋЕНО ПРИРОДНО ПОДРУЧЈЕ – Арборетум Шумарског факултета у Београду, дана 7.7.2021. године обележио је десет година од проглашења за заштићено природно подручје. Тим поводом одржана је пригодна прослава као и састанак управљача заштићених подручја са територије Београда. Манифестација је подржана од стране Секретаријата за заштиту животне средине града Београда. Кратак филм, који је уприличен овим поводом, можете погледати ОВДЕ.